perjantai 12. syyskuuta 2025

Syksyinen possupata

 Meillä syödään lihaa, niin kuin olen jo monta kertaa toitottanutkin. Meillä täällä Pohjolassa on geeneissä nämä äitiemme ruokaperinteet ja solumme tuntee ne ja hyödyntävät myöskin ne. Vuodenajat tuovat kivaa vaihtelua ruokailuumme, jos niin haluamme. Ja, mehän haluamme.

Tänään tein possupataa possun sisäfileestä. Fileen olin hakeunut lihakaupasta ja se löytyi pakkasesta.

Näistä se pitäisi syntyä ja lisäksi mausteet.

haudutin ensin mausteet voi-öljyseoksessa hitaalla lämmöllä.
Mausteina käytin Garam masala, paprika,cayennepippuri,pehmeeää punasipulia, kuivattua sellaista.
Mausteeksi voi käyttää sitä, mitä kaapista löytyy.

Näin possupalat saavat kivasti makua.

Lisäksi kasvikset.
Ja vielä kourallinen kanttarelleja.

Siirsin palat uunivuokaa ja paistoin uunissa 180 astetta 1,5 tuntia.

Tulikin oikein maukas ja ravitseva pata.
Keitetyt perunat olivat kaverina.
Salaattia ei tarvittu, koska pata sisälsi kasviksia.

Klemmari









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jauhelihapihvi ja lisukkeet

 Söin lounaaksi jauhelihapihvin ja papusalaatin. pavut olivat pienempiä kuin aikaisemmin eikä oikein maistunut miltään. Vaikka laitoin salaa...