Muutama päivä sitten pääähäni pelmahti, että pitää saada kaalillaatikkoa. Kaalihan kuuluu syksyyn ja talveen. Se on siis sesonkiruokaa. Laatikon kun tekee, siitä syö hyvinkin parinakin päivänä. Riippuu tietenkin laatikon koosta. Meille tuli tänään the Kaalilaatikko. Laitoin nimittäin laatikon päälle paketin sinihomejuustoa. AA että Siitä tulikin hieno maku koko laatikkoon.
Kaalilaatikko:
1 keräkaalia tai mitä nyt saattuu jääkaapista löytyvän. Meillä oli vajaa kaali, niin jatkoin sitä rikotuilla ohraryyneillä. Käytän mieluummin ohraa kuin riisiä. Ohrassa on enemmän makua.
1 sipuli
pätkä purjoa
pari porkkanaa
Näitä kuullotin kattilassa ja jatkoin paistamista lisäämällä kasvislientä.
Jauhelihan paistaminen:
Pannuun ensin voi-öljyseokseen mausteita, mm. caram masala, paprika, ceyennepippuri, Nämä saavat lämmetä hetken. Sitten lisätään jauheliha. Näin jheliha saa kivasti makua.
400 g sika-nauta jauhelihaa. Tämä jauhelihaa sopii mielestäni paremmin, koska on rasvaisempaa. Kaali kaipaa rasvaa.
2 valkosipulin kynttä pilkottuna.
Vinigretteä ja soijaa sekä mustapippuria ja suolaa.
Kun kaali on hautunut vajaan tunnin, lisätään jauheliha. Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. Katsotaan, että lientä on niin että kaikki peittyy. Päälle pilkotaan sinihomejuusto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti