Munakoiso on meillä vähän harvemmin nähty vieras. Syykin siihen löytyy - mauton. Ja mauttomia ovat olleet reseptitkin. En ymmärrä, mikä ihastus moinen on, kun sen kypsentäminen kestää tunnin.
Tein tänään kuitenkin kaikkia hankaavia ajatuksia vastaan - Munakoisovuuan.
Pesin ja viipaloin pitkittäin munakoisot, joita oli kaksi kappaletta. Sen jälkeen tein viistot viillot siivuihin ja laitoin leivinpaperin päälle pellille. Päälle suolaa ja oliiviöljyä. Tässä muodossa ne saivat kypsyä uunissa tunnin.
Sillä välin ajattelin, että mitenkähän nahkeita ne ovat ruuassa. Joten tunnin kypsyttelyn jälkeen pilkoin siivut veitsellä pienemmiksi, suupaloiksi.
Lisäksi laitoin
1 iso sipuli
1 valkosipuli
pala purjoa
1 porkkana
Ensin tietty - laitoin yhden chilipalon ja kurkumaa sekä paprikajauhetta muhimaan öljyssä.
Chilistä en ollut ollenkaan varma, miten tulinen se oli. Se oli uusi tuttavuus ja ostettu etnisestä kaupasta.
Ja olihan siinä potkua.
Tähän sörsseliin lisäsin paseerattua tomaattia sekä vettä pari desiä.
Vähän vinigrettä ja suolaa. Suolaa varovasti, koska laitoin myös sinihomejuustoa puoli pakettia.
Sekä huuhdottuja linssejä pari desiä.
Maistuvaa kasvisruokaa.
Siinä se.
Hetimmiten uunista otettuna sitä piti maistaa ja juu. kyllä chiliä oli ja ruoka oli muutenkin maukas.
Kasvisruoka on hyvää, kunhan siitä tehdään kypsää ja maukasta.
Tästä versiosta munakoiso pääsi jatkoon - meillä.
EDIT: vielä piti sanoa, että kun tätä kasvispainotteista ruokaa niin hypetetään, niin miksei koulut, sairaalat, vanhainkodit niihin satsaa .Ei ole koulutusta. Ei kai rahaa kouluttaakaan....
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti