lauantai 22. helmikuuta 2025

Päärynätorttu

 Tein tässä viikolla aprikoositortun, mutta se meni parempiin suihin ennen kun ehdin kameraa sanoa.

Nyt tein päärynätortun. Luin kaiken maailman reseptejä, mutta päädyin tähän vanhaan helppoon reseptiin, jota olen vuosikymmenet kuljettanut mukanani. 

Siis: 

3 kupillista jauhoja, laitoin 1 kutakin; mantelijauhoa, perunajauhoa ja vehnäjauhoa

reilu kupillinen sokeria

kanelia

vajaa desi öljyä

n. 1,5 dl kermaa

Ja kaikki sekaisin.

Sitten levitetään taikina vuokaan. Päälle siivutetut päärynät. Käytin tuoreita päärynöitä.

Sen päälle mascarpone-kananmuna-sokeri-vaniljasokeri- seos.

Mascarpone antoi kivan kiillon torttuun.
Ja oli hyvää, kun sitä piti hetimmiten maistaa.

Mietin tässä että kotona on hyvä olla perustarvikkeita. Minulla on esimerkiksi näitä.
Perunoita
Kaali
Sipulia
Valkosipulia
Kananmunia
Jauhoja, sokeria, mausteita (pilvinpimein)
Kahvia

Näistä jo saa syntymään vaikka ja mitä.

Klemmari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lauantain kana

 Tänään tein kanaa lauantain kunniaksi. Ostin Naapurin Maalaiskanaa Korean BBQ mausteisena. Ajattelin tehdä satsin niine hyvineen, mutta lis...