Tein tässä viikolla aprikoositortun, mutta se meni parempiin suihin ennen kun ehdin kameraa sanoa.
Nyt tein päärynätortun. Luin kaiken maailman reseptejä, mutta päädyin tähän vanhaan helppoon reseptiin, jota olen vuosikymmenet kuljettanut mukanani.
Siis:
3 kupillista jauhoja, laitoin 1 kutakin; mantelijauhoa, perunajauhoa ja vehnäjauhoa
reilu kupillinen sokeria
kanelia
vajaa desi öljyä
n. 1,5 dl kermaa
Ja kaikki sekaisin.
Sitten levitetään taikina vuokaan. Päälle siivutetut päärynät. Käytin tuoreita päärynöitä.
Sen päälle mascarpone-kananmuna-sokeri-vaniljasokeri- seos.
Mascarpone antoi kivan kiillon torttuun.
Ja oli hyvää, kun sitä piti hetimmiten maistaa.
Mietin tässä että kotona on hyvä olla perustarvikkeita. Minulla on esimerkiksi näitä.
Perunoita
Kaali
Sipulia
Valkosipulia
Kananmunia
Jauhoja, sokeria, mausteita (pilvinpimein)
Kahvia
Näistä jo saa syntymään vaikka ja mitä.
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti