Nyt mennään jo niin pitkälle kevättä, että kaipaa jo aprikoositorttua. Niinpä se oli leivottava.
Sitä se kevät saa aikaiseksi.
Kauneuskilpailuihin tällä ei mennä, mutta maku korvaa ulkonäön.
Kiva raikas torttu.
Pohjan tein sillä maailman helpoimmalla ohjeella.
2 kupillista jauhoja
1 kupillinen sokeria
Näihin sekoitetaan n 100 g rasvaa
Sekoitetaan tai nypitään
Otetaan kupillinen taikinaa sivuun.
Loppuosaan lisätään:
1-2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Nesteeksi esim. kermaa tai mehua
Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan.
Taikinan päälle laitetaan rahka tms seos.
Sen päälle aprikoosin puolikkaan.
Sitten se kupillinen alkutaikinaa ripotellaan päälle.
Siinä se.
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti