sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Aprikoositorttu

 Nyt mennään jo niin pitkälle kevättä, että kaipaa jo aprikoositorttua. Niinpä se oli leivottava.

Sitä se kevät saa aikaiseksi.

Kauneuskilpailuihin tällä ei mennä, mutta maku korvaa ulkonäön.

Kiva raikas torttu.
Pohjan tein sillä maailman helpoimmalla ohjeella.
2 kupillista jauhoja
1 kupillinen sokeria
Näihin sekoitetaan n 100 g rasvaa
Sekoitetaan tai nypitään
Otetaan kupillinen taikinaa sivuun.
Loppuosaan lisätään:
1-2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Nesteeksi esim. kermaa tai mehua
Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan.
Taikinan päälle laitetaan rahka tms seos.
Sen päälle aprikoosin puolikkaan.
Sitten se kupillinen alkutaikinaa ripotellaan päälle.
Siinä se.

Klemmari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kanaa ja salaattia

 Jösses, kun tuli hyvää ruokaa. Ostin eilen kanafileitä naturellina ja maustoin itse. Paistoin ne uunissa jo illalla valmiiksi. Tänään tein ...