Meillä oli pakkasessa lähikalastajalta ostettu siikafile. Otin sen aamulla sulamaan.
Siikahan on kalana aika mauton. Niinpä ajattelin saada siihen vähän makua.
Tein ensin öljyseoksen oliiviöljystä ja kookoksesta.
Öljyyn lisäsin:
2 kpl kuivattua chiliä
ruokalusikallinen keltaista currytahnaa
samoin paria muutakin tahnaa, joita jääkaapista löytyi
Paprikajauhetta
korianteria
suolaa
mustapippuria
punapippuria
oliiveja
Sipulisilppua
Laitoin tämän seoksen vielä osittain jäätyneen kalan päälle.
Kunnes kala suli, laitoin sen uuniin.
Tein vielä lisukkeen, johon tuli:
oliiviöljyä
puolikas sipulia
valkosipulin kynsi
pinaattia
luumutomaattia halkaistuna
Loppuvaiheessa lisäsin creame frechin
Suola ja pippuri sekä vinigretteä.
Perunamuusi alle, sitten lisuke ja päällä kala.
Jösses, kun olikin hyvänmakuinen kala!
Chili ei maistunut liikaa, vaan se antoi kivaa syvyyttä makuihin.
Tästä taisi tulla yksi vaihtoehto joulukalaksi.
Klemmari
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti