sunnuntai 17. marraskuuta 2024

Chilinen siika

 Meillä oli pakkasessa lähikalastajalta ostettu siikafile. Otin sen aamulla sulamaan. 

Siikahan on kalana aika mauton. Niinpä ajattelin saada siihen vähän makua. 

Tein ensin öljyseoksen oliiviöljystä ja kookoksesta.
Öljyyn lisäsin:
2 kpl kuivattua chiliä
ruokalusikallinen keltaista currytahnaa
samoin paria muutakin tahnaa, joita jääkaapista löytyi
Paprikajauhetta 
korianteria
suolaa
mustapippuria 
punapippuria
oliiveja
Sipulisilppua

Laitoin tämän seoksen vielä osittain jäätyneen kalan päälle. 
Kunnes kala suli, laitoin sen uuniin.

Tein vielä lisukkeen, johon tuli:
oliiviöljyä
puolikas sipulia
valkosipulin kynsi
pinaattia
luumutomaattia halkaistuna
Loppuvaiheessa lisäsin creame frechin
Suola ja pippuri sekä vinigretteä.


Perunamuusi alle, sitten lisuke ja päällä kala.
Jösses, kun olikin  hyvänmakuinen kala!
Chili ei maistunut liikaa, vaan se antoi kivaa syvyyttä makuihin.

Tästä taisi tulla yksi vaihtoehto joulukalaksi.

Klemmari








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lauantain kana

 Tänään tein kanaa lauantain kunniaksi. Ostin Naapurin Maalaiskanaa Korean BBQ mausteisena. Ajattelin tehdä satsin niine hyvineen, mutta lis...