keskiviikko 25. joulukuuta 2024

Jouluruokaa

 Jouluaaton ruokailu heitti härän pyllyä. Toki meillä syötiin ensin päivällä kala-ateria.

Joulukattaus. 
Olen sen verran vanhan liiton mimmi, että punainen kuuluu jouluuni.

Kala-aterian alkupalana oli mätiä. Ohensin smetanan samppanjalla.
Smetana ei ole ykkössuosikkini, mutta kyllä se näin meni.
Helppo alkupala. 

Eikö ole jouluista?
Tein salaatin lehtikaalista, punasipulista ja tomaatista. 
Päälle vinigreteä ja öljyöä sekä suolaa.
Niin, tässä  salaatissa on myös tattarihelmiä, jotka keitin ensin. Ne lisäävät ruokaisuutta.
Hetki jääkaapissa, niin maut ehtivät muhimaan.

Kala-ateria.

Savukalana oli chilisekoituksella maustettu file.
Tosi hyvää.

Graavisiika, jota pikkusen tuunasin.
Laitoin tilkan Giniä sekä punapippuria.
Hyvää tuli siitäkin.


Juu ja meillä oli kuoriperunaa. Lajike Annabelle.
Mielestäni maku säilyy paljon paremmin perunassa, kun se keitetään kurineen.
Halutessaan ne voi kypsänä kuoria. Niin kuin minä teen.

Tämä ateria syötiin kahden maissa. 
Tulimme tästä niin täyteen, ettei me muuta kunnon ruokaa syötykään.
Vaan söimme 

Juustotarjotin.
Pari-kolme hyvää juustoa, hilloa ja keksejä.
Tuonne yläkulmaan löysi tiensä myös aatonaaton juuston jämät.

Sit pelattiin.

Tällä mentiin koko aattopäivä. Ei ollut ähky oloa, mutta oli kiva, kylläinen olo.

Saas nähdä, mitä tänään syödään. No sen verran tiedän, että paistoin eilen valmiiksi  Dexter sisäfileen palasia ja teen varmaankin perunagratiinin sen kanssa. Eilisiä perunoita kun jäi. Ne kannattaa hyödyntää. 

Kun ajatellaan ruokaa, suunnittelu on ihan parasta. 

Hyvää Joulun jatkoa!

Klemmari 

EDIT: Niinhän siinä kävi, kuin uumoilin. Perunagratiini eilisistä perunoista ja suikalekastike, jossa porkkanaa. Eilinen salaatti toimi hyvin tämänkin ruuan kanssa.

Tein tämän siis keitetyistä perunoista.
Lämmitin ensin mustapippuria pannulla ja lisäsin hetken kuluttua kermaa.
Noin 1 desi ja toinen desi vettä.
Välissä ja päällä on juustoraastetta.
Oli hyvää.


Lihaa ja perunaa. 
Nyt ollaan aivan TÖÖT, 
sen verran raskasta ruokaa ja vaikeammin sulavaa ruokaa tämä on.
Onneksi kello on vasta noin, joten nukkumaan menoaikaan on vielä aikaa.
Ettei tarvitse koko yötä valvoa ruuansulatuksen kanssa.
Minua ainakin se valvottaa.

Klemmari























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kanaa ja salaattia

 Jösses, kun tuli hyvää ruokaa. Ostin eilen kanafileitä naturellina ja maustoin itse. Paistoin ne uunissa jo illalla valmiiksi. Tänään tein ...